Onderhoud​

ALS U EEN OUTDOOR SPA HEEFT AANGESCHAFT WILT U HIER NATUURLIJK ZO LANG MOGELIJK PLEZIER VAN HEBBEN. DAAROM IS HET BELANGRIJK OM UW SPA GOED TE ONDERHOUDEN. ​

Als u een Outdoor Spa heeft aangeschaft wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom is het belangrijk om uw spa goed te onderhouden. Daarbij zijn een aantal dingen belangrijk: de kwaliteit van het water, het schoonhouden van de spa en het afdekken en beschermen van de jacuzzi.

Onze spa’s worden geleverd met een afdekcover. Het is belangrijk om deze op de spa te plaatsen als deze niet in gebruik is. Naast dat de cover het water schoon houdt, dient het ook als isolatie. Warme lucht stijgt op en de cover voorkomt dat de warme lucht ontsnapt en het water te veel afkoelt. Laat uw Outdoor Spa nooit zonder water of afdekking in de zon staan om schade aan de kuip te voorkomen.

Ook is het belangrijk om de filtercartridge schoon te houden en op tijd te vervangen. Het schoonmaken van de filter kan gewoon met een tuinslang. Vervang de filtercartridge ongeveer om de 3 à 4 maanden, om een goede kwaliteit van het water te garanderen. Het water in de Outdoor Spa moet om de 6 à 12 maanden ververst worden.

Om de spa schoon te houden en de duurzaamheid te garanderen is het belangrijk om geen shampoo, zeep of andere cosmetica producten te gebruiken in de spa. Ook is het belangrijk om te douchen (zonder zeep of shampoo) voordat u gebruikt maakt van de jacuzzi. Cosmetica producten kunnen leiden tot schade aan de jacuzzi.

Het schoonmaken van de kuip kan het beste met een zachte doek of spons, om krassen te voorkomen. Gebruik ook geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Zorg dat tijdens het vullen van de kuip geen schoonmaakresten zijn achtergebleven, zo voorkomt u dat het water gaat schuimen.

Voor uitgebreide onderhoudsinstructies dient u altijd de handleiding te raadplegen.

Volg onze tips op en u heeft zo lang mogelijk plezier van uw Outdoor Spa!