Op elk moment kunnen genieten van een heerlijk warm bad is voor veel mensen de reden om een Outdoor Spa aan te schaffen. Maar daarnaast heeft een outdoor spa ook veel voordelen voor de gezondheid. Wij zetten ze voor u op een rij.

Verlichten van spier- en gewrichtspijn

De verschillende waterjets zorgen voor een krachtige massage van de spieren. U kunt zelf de intensiteit instellen en bepalen welke specifieke delen van het lichaam gemasseerd worden. Daarnaast heeft het warme water een positief effect op pijnlijke spieren en gewrichten; het kan zelfs bepaalde reumatische klachten verlichten.

Verminderen van stressklachten

Een heerlijk warm bad werkt natuurlijk altijd ontspannend, maar door de verschillende massagejets worden ook ontzettend veel zenuwuiteinden gestimuleerd, wat een relaxende werking heeft. Omdat uw lichaam ontspannen is, wordt de geest juist opgeladen. Hierdoor bent u alerter en frisser en beter gewapend tegen de dagelijkse stress.

Afvoer van afvalstoffen

Door het warme water zal het lichaam gaan zweten. Voor veel mensen zal dit juist als een nadeel klinken, maar door het zweten verlaten toxische stoffen het lichaam. Dit doet het lichaam natuurlijk sowieso al, maar de jacuzzi zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf versneld reinigt. De warmte versnelt ook de stofwisseling, wat kan helpen bij het afvallen.

Verbeteren van de bloedcirculatie

Het warme water zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden, hierdoor komt de bloedcirculatie beter op gang. Een verbeterde bloedcirculatie zorgt voor meer zuurstof door heel het lichaam, dus bijvoorbeeld ook naar de spieren. Hierdoor zullen deze sneller herstellen na het sporten, wat spierpijn en blessures vermindert. Een betere bloedcirculatie heeft ook een positief effect op de huid.